сряда, 21 декември 2016 г.

Blogmas #14 - #21 || Ходя на училище, хора!

18 декември; 10:18
    Заглавието казва всичко - цяла седмица това правя. И може би най-интересната част от седмицата е как на контролното по математика получих отговор -9495 и √1201 , което е просто много тъжно. Събота беше малко по-интересна - събудих се с ужасна болка в гърлото и желанието цял ден да лежа и да спа и нищо да не правя.
   Което всъщност се и случи, но имах ангажименти - още преди няколко седмици се бях записала на 17ти да продавам кaртички в Mr. Bricolage с Дилян, като част от коледната кампания на PTPI "The Dolphins". Оказа се че и Дилян е болен и бяхме супер сладки двамцата - завити с шалове, със запушени носове и безкрайно желание смяната ни да свърши. Оцеляхме на лукчета и едното кафе, което той ми купи. И все пак - изприщих се от усмихване, но събрахме стотина лева и съм изключително доволна от нас.
   Плана за днес беше да кача пост за всичките маратони, в които смятам да участвам този месец - по стечение на обстоятелствата - три. И после се сетих - аз си имам и книжен блог, в който ще е маааааалко по-удачно да поста такова нещо. така че - клик!
18 декември; 11:44
Клик някой друг път - написах почти целия пост, но изведнъж реших че не ми харесва, че става досадно и просто разтворих черновата. Мразя TBR постове. Ъгх. Но по време на поста осъзнах, че закъснявам за CramAThona (защото мислех, че започва в понеделник) и трябва да наваксвам с предизвикателства. Така че сега ще чета.
20 декември; 19:25
   Утре като се прибера от училище ще рантвам повече, днес се включвам само да споделя чудесния пиратски сайт за комикси, който намерих - http://www.readcomics.tv/ В непубликувания пост за маратоните  се обяснявах как разполагам с точно два graphic novels и как ще се ровя в интернет докато не намеря нещо по-интересно. Ами намерих - сега планирам да започна комикса Saga, който се опитвам да започна от около две години - когато тепърва навлизах в BookTube Обществото той вече беше изключително нашумял
20 декември; 22:33
Хора,хора,хорахорахора!!!! Saga е най-брилянтното нещо на вселената и е изключително красиво и интересно и мацката има крила, а пича има рога и аааа!!!! Много съм развълнувана. Сигурна съм че диоптъра ми ще се качи след прочитането на 40 томчета, но съм готова да направя тази жертва.  Обожавам артуърка - изключително изчистен и нецензориран, не знам много ми харесва.
21 декември; 00:24
   Смятах да си лягам, ама как да си легнеш когато последната ти глава завършва със "And then it got action packed"
21 декември; 10:41
   Явно всички правя списък с какви подаръци искат тази Коледа  (споменавам, защото тъкмо прочетох поста на Мари), така че ето го и моя мини-уишлист. Семейството ми не е много по подаръците - баба и дядо са привърженици на пликчетата с пари (в допълнение на чорапи и шоколад <3), с мама обикновено отиваме в мола в Бургас и тя ми купува каквото искам с парите заделила за подаръка ми и така. Единствено баща ми много искаше да ме изненада, но като ме прибираше една вечер, сподели че въобще не знае какво да ми вземе. И съответно помоли дискретно да му намекна, но естествено веднага след като ти зададат въпроса "какво искаш" всичко изчезва от главата ти. В крайна сметка реших да заложа на фотографията - скъпо хоби, на което обръщам повече внимание в последно време. Обясних че бих се зарадвала на статив или сенник, но споменах и Polaroid камерата (която явно всички искат тази Коледа). Но Вики ми посочи нещо много важно, за нас нефотогиничните хора - още първата снимка трябва да е перфектна. Защото очевидно не можеш да хабиш мастило за 100 подобни снимки. Абе каквото стане - но в заключение, със сигурност ще се сдобия със статив и сенник, независимо дали като подарък или от едно цяло пликче с пари. Бтв, днес имам класно по БЕЛ и очевидно правя всичко освен да уча за него.
21 декември; 20:03
   Написах есе три страници и половина на тема "Илиада" - енциклопедия на човешкия живот". Много съм горда как се получи есето ми - доволна съм от абсолютно всичко, което написах. Единствено се тревожа да не би на средата на писанието ми, да ми тегли една черта, понеже "не е по темата" - не се отдалечих особено, а и в заключението си описах достатъчно ясно, според мен, какво имах предвид в предните три страници, но някак си не искам да разчитам само на заключението - което писах в последните пет минути от часа. Както и да е, забравяме за есето - каквото било - било.
   Днес преди училище бях до библиотеката - взех (още едно копие на) "Илиада", както и два сборника по природни науки и един конкретно по Физика. Като отидох с тях на бюрото на Соня - библиотекарката, тя ме погледна тъжно и ме попита "Ами нещо за душата?". Ами душата ми иска да мине с поне 90 точки на вторите кръгове на олимпиадите за които съм записана.
   Но не оставям душата си да скучае - от вчера, до сега съм прочела 26 томчета от Saga и просто обожавам поредицата! Сега отивам да прочета двадесет и седми том (а най-вероятно да стигна и до края и да прочета до 40ти) и до края на вечерта смятам да релаксирам и да се радвам на ваканцията (която започва по-рано, защото утре и в други ден няма никаква вероятност да ме изпитат)!

Няма коментари:

Публикуване на коментар